KAYNAĞIMIZ: KİTAP SÜNNET İCMA VE KIYAS'TIR

Görmeden sevmenin okulu varmıdır

www.ehlisunnetyolu.net
Görmeden sevmenin okulu varmıdır

GÖRMEDEN SEVMENİN VE AŞIK OLMANIN OKULU VARMIDIR.?

YAZAR: Celal Yağmur

Görmeden sevmenin okulu varmıdır.? Böyle bir okul ders veya öğretmen varmıdır acaba.?

Evet arkadaşlar bu yazımızda,görmeden aşık nasıl olunur,sevmek nasıl olunur onu anlatacağız.Allah’ı ve Resulünü görmeden sevmek nasıl bir duygudur acaba.? Bu duyguları ve aşkı hissedebiliyormuyuz kalplerimizin derinliklerinde.? Acaba bir insanı sevmek için onu görebilmemizmi gerekiyor muhakkak.? Görmedende sevemezmiyiz.? Bu gün bir insan hiç göremediği yani doğarken kaybettiği annesini babasını veya kardeşlerini nasıl olurda bu kadar çok sevebiliyor.?.Görmediği dedelerini,atalarını çokca sevebiliyor.? Bunun sırrı nedir acaba.?

Peki öylese,Resulullah’ı ve Allah’ı görmediğimiz halde nasıl olurda bu kadar çok sevebiliyoruz.Bu sevgi ile yakınlarımıza olan sevgilerimizin arasındaki fark nedir.? Aslında her insanın yüreğinde sınırlarını sadece Allah’ın bileceği büyük sevgiler ve nefretler vardır insanoğlunun yüreğinde.! Kimisi sevgi duygusunu yüceltirken,kimiside nefret ve kin duygusunu yüceltir gönlünde.Her iki duyguyuda Rabbim biz insanlara bahşetmiştir.Ama hangisini kullanacağımızı ve ne derece yücelteceğimizi yine bizlere bırakmıştır.

Dün Resulullah’ı hiç bir insanoğlunun sevemiyeceği kadar seven Üveys’ler varken,yine hiç bir insanın nefret edemediği kadar kuduz köpekler gibi olan Ebu Leheb ve Ebu Cehillerde vardı.! İşte bu insanoğlunun duygularını hangi yönde kullanacağının bir örneğidir.Deli divane gibi seven gönül aynı zamanda kuduz olmuş bir köpek gibide nefret edebiliyor.! Yine görmeden seven olduğu gibi,görmeden nefret edenlerde olabilmektedir.! İşte günümüz Ebu Cehilleri Resulullah’ı görmeden nefret edebilmişlerdir.! Burda Efendimizin şu sözlerini hatırlatmak isterim.”Ahir zaman insanları,keşke Resulullah’ı görebilseydikde,ne anamız ne babamız nede malımız olsaydı.” Demiştir.!

Peki Sevmenin ne olduğunu biliyormuyuz acaba.? Sevmek denince aklımıza ne geliyor.? Şairin dediği gibi,” Bana aşkı tarif edebilirmisin.” Aşkı ve sevgiyi aslında dil ile ağız ile tarif edemezsiniz.! Bazen gözünüzden akan bir damla göz yaşıdır aşk.Bazen yüreğinizin derinliklerinde oluşan bir sızıdır aşk.Bazende sizi alıp ıssız bir köşeye götüren his’dir aşk.Ne bileyim işte böyle bir şeydir aşk.! Evet aşkı tarif etmek beldikede dünyanın en zor işlerinden biridir.! Onu anlatmak ne mümkündür,Onu yaşamak lazımdır.Onu Veysel Karani hz.nin yaşadığı gibi yaşamak lazımdır.! İşte GÖRMEDEN SEVENLERİN Okulunun,derslerinin ve öğretmeninin adıdır VEYSEL KARANİ…

O okulda mezun olabilmek için,o okulu anlamak ve yaşamak gereklidir.! Peygamber aşkı ile yanıp tutusan Üvesy,(Veysel Karani) Peygamberi gidip görmeye fırsatı olduğu halde,görememiştir.! Hatta Mekkeye gittiği halde görmek nasip olmamıştır.! Yani Sahebe olamamıştır,ama tabiinlerin en büyüğü ve meşhurlarından olmuştur. Sırf yaşlı ve hasta olan annesini tek bırakmamak için,aşığı olduğu Resulü dahi görmekten vazgeçmiştir.! Onun ideoli görmeden sevme ideoli’dir.! Yemende çobanlık yaparken,çöllerde,bayırlarda deli divane gibi ağlayı ağlayı Efendimizin aşkı ile yanıp tutuşmuştur.! Tüm bunlara rağmen Allah böyle Peygamber aşığı olan ve yemenliler tarafından çok sevilen ve güvenilen bu zata Peygamberini göstermeyi neden nasip etmemişki.? İşte dostlar işin sırrıda burda gizlidir.? Allah onu yani Uveysi,görmeden sevenlerin ekoli haline getirmiştir.! Ondan sonraki gelen ümmetler,milletler,görmeden nasıl sevilir duygusunu ondan öğrendiler.Allah onu manevi bir okul haline getirdi.Onunla biz insanlara,sabrın,aşkın,sevginin,özlemin,hasletin ne olduğunu öğretti.! Ve tüm bu duygular ile nasıl yaşanabilirliği öğretti..!

Görmeden sevenlerin Okulunun ismidir Üveys,görmeden sevenlerin dersleridir Üveys,görmeden sevenlerin öğretmenidir Veysel Karani hz…!

Onları sevmek ana babamızı sevdiğimiz gibi değildir.! Onları sevmek daha farklı olmalı,daha farklı olmalıydı esasen.Hani gençken bir kıza gönül bağlarsınızda,sabahlara kadar onu düşünmekten uyuyamasınızya,işte bundan daha acı bir sevgidir,Allah’ı ve Resulünü sevmek.! Böyle bir aşk ile sevgi ile sevenimiz varmı acaba.? Aslında hani derizya Allah’ı göremiyoruz.! Görmeden seviyoruz.? Bence bizler Allah’ı görebiliyoruz.! Kalp gözü,gönül gözü ile bakanlar,Allah’ı her yerde görebilirler aslında.! Önemli olan o gönül gözümüzü açabilmemizdir.Dağlara,denizlere,
gökyüzüne,canlılara,bitkilere,hatta kendine dahi baksan Allah’ı görebilirsin.! Bu görme fiziki bir görme değildir.! Manevi bir görmedir.! Bu sebepten ben yani zatım,Allah’ı göremiyorum diyemem,çünki ben baktığım her yerde Allah’ı görebiliyorum.!

Resulullah’ı görmekte işte böyle birşey.Evet fiziken görmeyebiliriz.Lakin gönül gözü açık olan aşıklar görebilirler.! İşte Veysel Karani gibi,Abdulkadir Geylani gibi,İmam Rabbani gibi,İmam Azam gibi,Hasan’ı Basri gibi,İmam Gazali gibi,Cüneyd Bağdadi gibi,Hacı Bektaş’ı Veli gibi,Mevlana gibi vs..vs..!

İşte tüm bu mubarekler,Allah’ı ve Resulünü görmeden sevdiler ve aşık oldular.Bunlar O okulundan mezun olanlarıdır.! Bizlerde görmeden aşık olmayı ve sevmeyi bu insanlardan öğrendik.! Daha doğrusu öğrenmeye çalışıyoruz…!

Hani konumuzun başında demiştikya,GÖRMEDEN SEVMENİN VE AŞIK OLMANIN Bir okulu dersi veya öğretmeni varmıdır.? Evet vardır,hemde birtane değil belki yüzlerce vardır,belkide binlerce vardır.! Yeterki O okulların nerde olduğunu görün ve bilin.? Yukarıdaki saydığım mubarek insanlar ve daha ismini yazamadığım mubarekler,her biri bir okul bir ders bir öğretmendir.! Yeterki sen o okuldan mezun olmaya gayret etmeye çalış.! Hikmet ve sır,görüpde aşık olmak ve sevmek değil.Görmeden aşık olmak ve sevmektendir.! İşte ilahi sır burda gizlidir,velhasıl gönül gözü ve kalp gözü gereklidir bu işe.Gönül gözü kapalı olanlar ne benim şu yazdıklarımdan bir şey anlar,nede bu öğretmenlerden bir şey anlar.!

YAZAR: Celal Yağmur

www.ehlisunnetyolu.net
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ